lördag 21 november 2015

Frost o is...



Frosten har framnat gården.

Och inatt var det minusgrader så pass att isen frös på gårdens dammar.



Det var en syn ska ni veta när stackars Ankdraken Alvar kom och flög, som han gör varje morgon efter att han ätit frukost ihop med huskatterna, för att landa i dammen. 

Den stackarn buklandade så pass på isen och åkte på magen fram över isen ända tills det tog stopp i kanten på dammen! Ni må tro att han var snopen! Han tittade sig omkring, blinkade förvirrat och så gjorde han ett nytt försök. Lyfte och flög, denna gång i andra riktningen för att landa precis lika illa, en buklandning som hette duga och så gled han som pucken ända in i mål.

Sen dess har han inte försökt men de står där vid dammkanterna och glor, lika förvetet som förvirrat, på det där konstiga som gör att man inte kan bada!!!

Isen och förvirringen till trots så var det en vacker morgon! Här bjuder jag på några glimtar från gården!











Men på oss inomhus gick det ingen nöd minsann.

Vi njöt av levande ljus, kattlekar och julmusik.












En fortsatt underbar helg önskar jag er alla! Puss o Kram Er Mickan

4 kommentarer:

  1. Visst är det vackert nu när frosten biter tag....här vaknade vi till ett vitt täcke snö i morse, en dryg dm har kommit under natten. Hästarna blev alldeles yra av glädje och kastade sig ner och rullade sig och sprang sen som tokar i hagen. Men det var nog rätt jobbigt att pulsa i snön oxå och nu står dom och jag tror njuter av solen som lyser på himlen. Det är ju så ljust och härligt när det är så vitt! så fint är det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh så fint du beskriver det, jag kan riktigt se det framför mig! Visst är det väl underbart nu med det egna stallet hemma? Måste vara en dröm som blivit sann!!! Kram om dig fina U!

      Radera
  2. Såå härliga bilder :)

    SvaraRadera