tisdag 22 september 2015

SVAMPGASM!

Gomorrhår!

Det har regnat i natt vilket är bra för svamptillväxten i skogen.



Det är ju svamptider nu. Och som du vet så gillar ju Husfar att skena över skogarna i jakt på skogens gula guld. Han ångar på med det långa benet före och älgar fram över stock och sten så att gamla Husmor inte hänger med.

Men hon ska ju envisas med att ha med sig både hundar, getter och Gåskarlen ut i skogen, något som irriterar Husfar oerhört varför han, så fort Husmor tittar bort, tar chansen och skenar iväg ut på mossen för där vet han att tanten inte vågar sig ut. Och vips har han blivit av med både Husmor och hela hennes menageri.

Häromdagen blev Husmor emellertid nästan litet rädd, för när hon pressat sig igenom en tät plantering med sin djurpark runt benen fick hon plötsligt se Husfar sittandes på backen, lutad mot en trädstam och med handen tryckt mot hjärtat.

– Käre nån, vad är det med dig far lille, ojade sig Husmor medan hon skyndsamt försökte vagga fram till gubben.



Svampkorgarna stod bredvid honom, fyllda till bredden varpå Gåskarlen vankade resolut fram och försåg sig av skogens gula guld. När oroliga Husmor kom närmare såg hon dock att gubben hade ett lyckligt flin i fejset och ögon som tindrade euforiskt.

Hon tänkte att nu har karln gått och blivit förhäxad av skogsrået eller bergatrollet.

– Vad är det med dig gubbe, frågade hon med ett barskare tonfall.

– Vad sitter du här och tokflinar åt?

Gubben fortsatte le och fånigt tindra med ögonen som nästan gick i kors över den stora näsryggen. Så slog han ut med handen i en gest mot korgarna och väste:

– Jag fick en svampgasm …

1 kommentar: