måndag 23 mars 2015

Rikskänd snopp!

Kära vänner!

Igår berikades inte bara vårt Fähus med ett tjugotal nya invånare i form av Wanjas och Walters ällingar. Nä, igår blev även Tionettas snopp rikskänd genom att visas och berättas om i Landet Runt.



Fast lugn och fin. Det är inte så ekivokt som det kanske låter.

För det första är ju Tionetta en gammel märr och har därmed inte alls en sådan. Snopp alltså.

Men det stämmer inte riktigt för hon har just faktiskt en snopp. Nädå, hon är inte så särdeles androgyn eller så, inte heller har hon könsopererat sig.

Nä, det är så att ett tecken på hästens mule heter just snopp! Precis som det heter "stjärn", "bläs" eller "strimma" så när tecknet formerar sig på mulen heter det just "snopp".


Och i Landet Runt, ledd av underbare Henrik Kruueval som jag nog är lite förälskad i när allt kommer ikring, har man ju uppmuntrat tittarna att sända in foton på saker och skeenden som på underliga omständigheter formerat sig så att det ser ut som konturen av landet Sverige.

Å döm av min förvåning när jag efter tjugo års samboliv med Tionetta, plötsligt upptäckte i förra veckan att hennes snopp på mulen ta mig tusan såg ut ungefär som Sveriges konturer. Med lite tillägg av Norge i väster och norr kanske.

Klicka HÄR  Snopp i Landet Runt  och för spelaren 41 minuter fram i programmet så kan du också se när tecknet på Tionettas mule blev en RIKSKÄND SNOPP!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar