lördag 17 augusti 2013

Kontemplation med Komplikation...

Man har ju hört talas om att håret reser sig i nacken, att hjärtat gör en volt eller att man gör i byxan när man blir riktigt rädd!

Och riktigt rädd var just vad vår Husmor blev idag och det vet i tusan om inte det handlade både om resta nackhår, knäck i byxan och trippelkullerbyttor med hjärtat när hon idag blev lika skrämd som överraskad av en närmast otrolig händelse.



På dagens skogpromenad satte hon sig på en sten för en stunds skön kontemplation invid sjökanten. När hon sitter där i allsköns ro och filosoferar hörs plötsligt ett jätteplask!

Husmor blev sketrädd och får liksom en uppenbarelse att det nerifrån sjöns botten reser sig en jättevarelse som hon i rädslan och förvirringen uppfattar som Smålands svar på det skotska sjöodjuret Nessie!


När nackhåren lagt sig, hjärtat hoppat tillbaka på sin plats och när knäcken svalnat i byxan insåg hon emellertid att sjöodjuret istället var ett par sinekor som gick på bete invid sjölanden och som antagligen frestats att gå ut i sjön och beta vass men som varken syntes eller hördes där bak vassdungen.

Men för bövelen så himmelens rädd vår stackars gamla Husmor blev under sin kontemplation med komplikation…

2 kommentarer: