Om någon inte redan visste om att jag tycker om att laga mat, och gärna långkok, så står nog det fullkomligt klart när ni bläddrat genom bilderna i detta inlägg. Bilderna är tagna de senaste sex veckorna!
Det är kul att laga mat! Hoppas det märks i både smak och bilder!?
|
Du som är i mogen ålder ser nog redan här vad det här ska bli
en riktig 70-talsklassiker! |
|
Flygande Jakob!
Det har jag inte lagat på säkert tjugo år! Men fick ett infall... |
|
Här hade jag en bit skinkstek kvar som jag tärnade
ned och använde när jag kokat en maffig grönsaksoppa
|
|
Nu ska här göras rotmos och kokt rimmad fläsklägg.
Läggen kokade jag sakta i många timmar i välkryddat
vatten som den sedan fick ligga i över natt för att få
mesta möjliga smak.
|
|
Soppa på vad kylskåp och skafferi förmår |
|
Tillslag på fin blandfärs som Helges Livs maler medan
man väntar! Sådan lyx! Gör kålpudding på hälften och
lasagne på resten. |
|
Nu ska här monteras lasagne |
|
Bondomelett på vad huset förmår. Kycklingbitar, paprika, svamp, bacon mm |
|
Har jag just brynt en ytterfile runt om i stekpannan
nu ska den in i ugnen och ugnsbakas i låg temperatur |
|
Medan steken är i ugnen gör jag picklad rödlök |
|
Hasselbackspotatis och kokt blomkål till steken |
|
Här görs matlådor till såväl släkten och oss själva |
|
Serverat och klart! |
|
Torskrygg som lättrimmas en stund innan tillagning |
|
Färgpalett av tillbehör till tacos |
|
Kyckling till tacosen |
|
Lasagne och kålpuddingar i långa rader |
|
Kycklingwok med steka nudlar står på kvällens meny |
|
Två formar svensk moussaka och nytrillade köttbullar blev det av
färsinköpet denna gång. |
|
Min födelsedagsmiddag. Baconlindad kyckling, kanapéer
med kantarellstuvning, rotfruktsgratänger i portionsformar
kokt blomkål, kokta ärtor, picklad lök och gele till detta. |
|
Nu ska det lagas en vanlig hederlig fläskfilegryta med kantareller |
|
Långbak i ugnen av fransyska på rotfruktsbädd och tomater |
|
Hade lite kycklingbitar över som jag kompletterade soppan med |
|
Soppa igen |
|
Fjärilskotletter som ska få långkoka i grytan i många timmar |
|
På tallrikarna ligger fiskgryta med kokt potatis
Dessa matlådor för jag äta upp för Göran vägrar ha
fisk i matlådan. Istället gjorde jag rotmos till honom. |
|
En hederlig klassisk söndagsstek |
|
Här har jag gjort en pajdeg på dinkel och graham. Fylls sedan med smulstekt
färs, paprika, lök och majs samt en god äggstanning över det hela. |
|
Sjömansgryta gjord på ytterlår av vildsvin. |
|
Men ibland gör jag bara något väldigt enkelt. I alla fall
till mig själv, här har jag rört ihop en tonfiskröra och kokat
ett par ägg. Knäcka o kaffe till det och en lanttant har fått
ett fullgott mellanmål. |
Du milde så hungrig man blir av att se
SvaraRaderaall den goda maten du gör!!! Jag gillar också att laga mat, ibland är det efter
recept och ibland från fantasin. Men dina
fina bilder på all god mat tar ju priset!!
Ha nu en mysig mathelg ut i Kärr,här ska
det bli varm smörgåstårta i kväll (en som
jag inte gjort på länge)att avnjuta!!!
Kram från M till M !!!
Tack M för dina rader och dina glada tillrop. Jag vet att även du är glad för att laga mat till dina nära och kära, så vi delar ju den här matlagsningsglädjen du och jag! Kram frå M till M
Radera