fredag 16 december 2016

Mye å göra ...

Gomorrhår! Nu har klockan tippat över från ”mellan tre till fyra” till ”mellan fyra och fem” vilket genast gör att tid och stund känns allt mindre som ”vargtimme”.Valpar utfodrade, kyssta, smekta och morgonjollrade med. Dagens första pölar stigna i – och därefter upptorkade med sockbyte som nödvändig konsekvens. Nu har de fått små tuggben så det knakar och kraskar lite överallt här i köket då de kämpar för att bemästra den svårsöndertuggade biten.

Spisen tänd och den knastrar ovanligt mycket ty veden är väldigt torr, det är pinnar som valparna lekt med här på golvet, jag tycker faktiskt att de blänger en smula bort mot vedspisen, sen vänder de sig anklagande mot mig, sen vänder de menande blicken tillbaka mot vedspisen. Jag lovar dem dock, att jag ska ta in mer ved till både deras kliande tänder och till vedspisens gagn,

Kaffet är bryggt och några purfärska ägg är lättstekta så Husfar möts av lite förplägnad när han kommer ner. Ljus är tända och på högtalaren spelas riktiga gamla julklassiker som The Andrews Sister, Ella Fitzgerald, Dean Martin, Judy Garland, Bing Crosby.

Några julkort som redan har anlänt hit till gården, står här så fint lutade mot väggen intill vedspisen och sprider sin värme och glädje från andra människors omtankar och glada tillönskningar om en fin jul.Samtidigt ger korten mig ovälkomna stygn och rysningar av dåligt samvete, ty här har jag inte ens börjat fundera på julkort, men så, å andra sidan, så motar jag bort de där negativa känslorna ty om man sänder hälsningar för att man måste – och som föregås av rysningar och dåliga samveten, nej, då kan det kvitta. Då får jag i tanken överföra glada hälsningar och tillönskningar om stundande fina helgdagar. Även om jag ju faktiskt tycker att man ska försöka göra vareviga dag till en helgdag. En helig dag. En fin dag.Hyacinten som är i den jättefina julgruppen jag fick av min förläggare, har börjat slagit ut och sprider otroligt goda dofter. Flera gånger då jag passerar den, drar jag vällustigt in den, för mig, ultimata doften av julhelg! Mmmmmm.

Igår var ännu en späckad dag som avlutades med signering nere på mitt förlag i Hestra. Kvällen var väldigt trevlig och det kom en hel del folk. Jag träffade även andra författare och kollegor, trevligt och mysigt på alla vis.


Resan ned var ovanligt vacker. Naturen var gudomlig. Det glimmade av rimfrost överallt och solens nedgång bjöd på färgsprakande scenarier.Hemresan blev lite kämpig, det var sent, mörkt, halt och dimmigt men jag tog det varligt och mötte två saltbilar på min väg hem.

Det var underbart att komma hem igårkväll! Husfar var uppe och hade mat färdig, tända ljus och varm spis, otroligt glada valpar och en skön känsla av att vara hemma. Vi åt lite och sen kurade vi ihop oss framför min dator och tittade på Adventskalendern på Svt Play. Fniss…

Sen hann jag sova några timmar men inte så många…

Idag ska jag förbereda morgondagens framträdande på centrumscenen i Vetlanda, Scenkanten, där det är galej hela dagen, jag ska prata mellan 10.30 – 11.00. Sedan åker jag direkt till Nässjö Bokhandel där jag signerar mellan klockan 12 – 14.Men först ska jag köra upp till Jönköping idag där jag signerar mina böcker på Akademibokhandeln i Jönköping City i eftermiddag mellan 15 – 17.

Kanske kan jag om en stund få en liten stunds sömn, det vore underbart.

Jag vill önska oss alla en fin fredag! Verkligen! Ta vara på allt, allt som livet ger!

Kärlek & Leenden,

Mickan & Co 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar