torsdag 8 november 2018

Om natten...Dimman har intagit gården. Sjunkit ned mellan bodar och byggnader. Bildar som aura runt utelamporna i trädgården. För mina tankar till Dickens dimhöljda Londongator.

Om natten när man sömnlös vrider sig i sängen har man så många tankar. Sååå många. Jag stiger upp, tar på mig sockar och särk och går ned till köket.   

I mitt kök finns inga elektriska lampor tända. Bara levande ljus och spis. Och förstås skärmljuset från min bästa vän - min laptop. Tiden är 02.19. Jag försöker vara accepterande och mild mot min hjärna som lever sitt eget hjärnstressade liv. Försöker se försonande på att min hjärna inte vill anpassa sig till sömn när natt råder. 

Det är ingen idé att bli arg och irriterad. Det blir bara värre. Hjärnan har sina bevekelsegrunder för att vara stressad. Jag vet det och jag försöker blidkas och förstå. Försöker undvika de vassaste skären och försiktigt kryssa mig genom viken utan kollisioner med förrädiska grynnor och skär.

En ivrig ungtupp har fel på sin inneboende klocka ty han galer om och om igen ute i fähuset. Jag har kokat the på vedspisen. Det är ännu för hett för att låta sig drickas. Men snart. Mild och knappt förnimbar instrumentell musik strömmar mjukt genom köket. Vovvarna ligger snufsande i varsin hängmatta på det gamla vattenburna elementet. Varmt och tryggt.

Jag invaggas sakta i ro, intar lugnet i köket. Nästan så att även jag hade velat kura ihop mig i en hängmatta invid en trygg skön värmekälla. Men den platsen finns ju – det är ju uppe i sängen invid Husfar. Där är varmt och tryggt. Om en stund är jag kanske redo att krypa ned i sängen igen.

God natt min vän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar