tisdag 16 oktober 2018

SKRIV & FOTA MED MICKAN

ÄDELFORS FOLKHÖGSKOLA PRESENTERAR EN SPECIALKOMPONERAD DISTANSKURS FÖR DEN 
SKRIV- OCH FOTOINTRESSERADE: 

Skriv och fotografera 
på distans
med 
Mickan Thor

Nu erbjuder Ädelfors folkhögskolen en spännande och utvecklande tioveckors kurs på distans med Mickan Thor  som inspiratör och kreatör. Kursen är inte bara helt kostnadsfri utan sker även helt på distans så du kan fortsätta ditt liv som vanligt och satsa på din kreativitet parallellt. 

Kursen introducerar och inspirerar dig till idéer, tankesätt och tekniker som används inom kreativt skrivande. Vi experimenterar, prövar nya vägar, hittar olika vinklar att få våra texter och budskap mer uttrycksfulla genom att kombinera text och bild.

Vi skriver texter utifrån bilder och skapar bilder utifrån texter samt kommunicerar om olika uttryckssätt. Under kursens gång gör du också ett individuellt projekt där du kombinerar text och bild. De båda kreativa uttrycken förstärker varandra i ett personligt uttryck.

Inom skrivandet arbetar du med konkreta skrivövningar som ger inblick i berättargrepp och språkliga stilmedel som kan användas för att levandegöra människor, miljöer, möten, minnen och stämningar.

Det behövs en medveten närvaro för att fånga ögonblicken vi ämnar skildra i bild och text. Att skapa den rätta bildsättningen till texten handlar ofta om att träna foto-ögat snarare än att ha en avancerad kamera, du kommer långt med mobilen och kompaktkamera.


VARMT OCH INNERLIGT VÄLKOMMEN till denna utvecklande och kreativa kurs där du utvecklar och kombinerar din uttrycksförmåga i berättande kombinerat med bildsättning.

Kursen går helt på distans och du kommunicerar med läraren (jag alltså) per e-post. Övningarna kommenterar läraren individuellt.

HÄNG PÅ - VI KOMMER HA SÅÅÅ ROLIGT!

Kursen är kostnadsfri!

Vi börjar redan nästa vecka så tveka inte: Läs mer och ansök HÄR: 

Kursstart: 22 oktober 2018 Kursslut: 31 december 2018

Mickan Thor är journalist, författare och frilansande skribent och fotograf som på Isaberg förlag gett
ut tio böcker baserade på egen text i kombination med egna fotografier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar