tisdag 15 maj 2018

100 foton av moped- & traktorrally!

Idag bjuder Njutbart Blädder på 

HUNDRA FOTON AV MOPED OCH TRAKTORRALLY 

NÄVELSJÖ. Ett sextiotal mopeder och ett tjog traktorekipage kom till Nävelsjö Bygdegård som var både start och mål för söndagens moped- och traktorrally som drog stora mängder besökare som ville titta på alla veteranfordon.Kanske var det en och annan stugägare som satte elvakaffet i halsen när det rådande söndagslugnet plötsligt bröts av motordån, rökmoln och glada tjoanden. Ljuden härrörde från många långa konvojer av variationsrika och färgglada veteranfordon som kom pluttrandes genom Nävelsjöbygden.

 Här och var gjorde man stopp för att svara på tipsfrågor som evenemangets arrangör, Nävelsjö bygdegårdsförening, hade satt upp längs moped- och traktorrallyts runda.

- Det är skitsvåra frågor ju, hur ska man ens veta sådant här, muttrade en av de yngsta mopedförarna när han stod och rev sig i huvudet vid frågestationen vid Markens vägskäl.

Vattenhål i vägskälet 

I samma vägskäl kunde både förare och medpassagerare passa på att ta en dricka om halsen blivit torr av vägdamm längs den långa färden hit på slingrande grusvägar via Nävelsjö kyrkby, Åhult, Nöbbeled och Rödja.

Vägar som kantades av skirt gröna men ännu blomsterstjälklösa liljekonvaljer som trängdes med fullt utslagna smultronblomster och på betesmarkerna lyste gyllengula maskrosor ikapp med den flödande majsolen.

- Harregu, så fint här är och så mysigt att åka genom bygden så här, utbrast en hänförd dam som åkte med på flaket bakom Rune Anderssons Grålle, en bensindriven Massey Ferguson årgång 1953.

Efter att ha släckt törsten och svarat på tipsfrågan skildes nu traktorer och mopeder åt. Den mer långsamgående traktorkolonnen drog nedåt Buggeryd och Varhester medan mopederna körde åt Mostorp och Sandsjöfors.

Så småningom förenades fordonen vid Nävelsjöås och for vidare ned över Kärr för att slutligen åter landa i Nävelsjö bygdegård.

Nostalgi och däckspark

Vid bygdegården rådde full folkfest! Kaffe och fikabröd serverades, korvar grillades och allt gick åt som smör i solsken ty mångas magar kurrade girigt efter den långa rundan. Här hade många nyfikna besökare samlats för att se och bekanta sig med såväl fordon, förare som vänner och bekanta. Och en och annan mindes svunna tider.

- Precis en sån här hade jag när jag var ung, sa en grånad herre och tittade nostalgiskt på en av de äldre mopedmodellerna medan han sparkade lite på bakdäcket på det vis som män alltid tenderar att göra när de tittar på fordon …


2 kommentarer:

 1. Fina Du, TACK!! Så roligt att få se dessa fordon under resans gång!!
  Kul att även vi fastnat på bild!!
  Vilket väder,härlig stämning,toppen!!
  Soliga onsdagskramar Monica!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid trevligt att fånga trevliga mänsker i linsen Monica <3 Kram om dig och W

   Radera