onsdag 31 oktober 2018

Troll, katter o en babushkaJag har arbetat så mycket inomhus vid datorerna på sistone att det var riktigt skönt idag att få ta tag i gårdssysslorna.

Skötte om höns och kycklingar, getter och katter.En av katterna, Turbo, matar jag på en särskild plats, på logtrappans näst översta trappsteg då han är rädd för hundarna. Den ende katten på gården som är rädd för dem.

Föröker vänja ponnyhästarna vid sin utebox där de får frukost och middag, men de behagar inte vilja nyttja den utan förbliver ute i ängen.Som en rejäler babuscha med huckle om huvudet som skydd mot småspiken som regnar från skyn, går jag runt och fyller på hos fåglarna med frön och nötter. Det går åt ganska precis tio kilo frö om dagen. (!)Idag infann sig lusten att höstpyssla litet i trädgården. Något litet mysigt måste man väl ändå unna sig?

Rotade omkring i gamla spånladan, som numera är ett rejält trädgårdsförråd, och träffade då på katten Esais Tegnér som kurat ihop sig i en av mina många amplar.Efter en stunds rotande bestämde jag mig för några krukor i grönton.

Så asade jag fram skottkärran och lastade i både krukor, jord och några höstblomster.- Hm, kan det verkligen bli något vettigt och fint av det här, tänkte jag när jag såg lasten som inte såg mycket ut för världen.

Katten Rudolf var med mig hela tiden, i lagårn såväl som ute när jag skapade lite höstfint på gården. Han är en riktig linslus tror jag. Haha. Hela tiden hoppar han upp och vill vara i fokus.När jag planterat och arrangerat på både mjölkbord och ute på verandan, gick jag in och hämtade mina söta troll som jag tycker blev fina på marmorskivan som vilar på den benställningen till Singersymaskinen.

Tycker du att det blev fint?

Nåja, huvudsaken är nog att den fryntliga babushkan är nöjd - och si, det är hon...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar