söndag 15 juli 2012

Surmulen morron



Fast det är högsommarmorgon är himmelen envist mörkgrå och blänger surmulet från sitt spända valv.

Ellen nä förresten, den är mer slapp, bucklig och vadderad, ja faktiskt minner det något i paritet med gamla Husmors lår.

Hur som helst är sommarhimmelen, om möjligt, lika tråkig som Husfar. Muttrande grufflande blängande envis.

Den har banne mig glömt hur man klär sig i annat än grått o trist.

Nåväl, vår Husmor tassade ut på morgonen o tände några ljus o drack sitt morgonkaffe medan hon lyss till sina vänner skatorna.

Där satt de i morgontimmen o kurade skymning i en sällsam gemenskap, skator emellan.

Filosoferade över tidens ting o sakernas tillstånd.

O mat förståss.

Som skator ju gör...

6 kommentarer:

  1. Vilka fantastiskt fina ljuslyktor (flaskorna). Får man vara så fräck och fråga var du hittat dom? Säg nu inte att du blåst dem själv för då bryter jag ihop :-))
    Kram på dig

    SvaraRadera
  2. Klart jag har blåst dem själv - i en brännugn jag själv byggt, av stenar jag själv brännt, av material jag själv grävt fram... Nä, toka där, klart jag inte har blåst ljuslyktorna sälv - du är så rolig att jag ramlar av stolen! Puss på dig tanten!

    SvaraRadera
  3. Beautiful romantic photographs. I am greeting

    SvaraRadera
  4. Thanks ZielonaMila for your kind lines! And, of course, welcome back to visit my world... Greetings & Smiles, Aunty M

    SvaraRadera
  5. Men vart har du köpt dom???????????????????????? och jodå mullvadsmiddagen fick fötter under natten av fru räv, dumpades på grannens väg upp till skogen och fick där skjuts av mig in i gräset när jag gick förbi. För torrt och för ..........................nja enligt mig. föredrar mört hjortkött :O) Kram! <3

    SvaraRadera
  6. Ulrica - de här ljusflaskorna har jag för ett par år sedan fått i present av sonens fästemö - som i sin tur inte kan komma ihåg var hon köpt dem... Ifall hon råkar få i sig något minnesserum och minns var inköpet ägt rum, återkommer jag till dig pronto!!! KRAM!

    SvaraRadera